Zoeken
  • Nick Lommers

Wat? Water! | Een duik in het diepe rondom datgeen wat er altijd is

Wat mij het afgelopen jaar duidelijk is geworden is dat water een vele malen grotere rol speelt in mijn leven dan ik ooit heb gedacht. Zo groot, dat ik het verkies als onderwerp voor de eerste blog die ik plaats op onze website. Geboren in water, dagelijks gevoed door water, door water gedragen. Of ja, het water overal mee naartoe gedragen. Het water dragen we ten allen tijden met ons mee.


Water druppel
In elke druppel water is de reflectie van het geheel aanwezig

Evolutie

Wow, ooit over nagedacht?! Ergens in de evolutie “besloten” we dat we, vanuit dat grootse uitgestrekte water op onze aarde (ofwel Oceaan, Okeanos, de Oerzee), de stap gingen wagen op het droge. In die beweging dienden we een manier te vinden om onze veilige en voedende buitenwereld in ons mee te dragen. Een paar miljoen jaar later, et voilá, een mooie zak vol botten, vlees, organen, en water! Heel veel water. Je hebt vast wel eens wat cijfers voorbij horen komen over de hoeveelheid water in ons lichaam, 60-70%. Alleen dié hoeveelheid had mij al moeten verklappen hoe belangrijk dat het is. Toch wist ik dit al jaren en was ik me nog niet bewust van de manier waarop ik water nu zie.


Verbinding

Water is een verbindende factor op onze aarde. In de zoektocht naar andere planeten om met onze mensheid naartoe te gaan, mocht het hier onverhoopt fout gaan, is de aanwezigheid van water de bepalende factor. Waarom? Ja. Het is natuurlijk fijn als je de aardappelen kan koken, een warme douche kan nemen, en je dagelijkse baantjes kan trekken, maar het gaat er om dat water essentieel is voor onze overleving. Wij zijn water, zonder water zijn wij niet(s). Vooropgesteld, zou er geeneens een aardappel zijn zonder datzelfde water, zou je geen douche kunnen nemen zonder water; omdat je niet zou leven!, en zou je geen baantjes kunnen trekken omdat, nja je begrijpt het punt dat ik wil maken wel.


Vorm

Bevroren water
Frozen

Water is bekend onder de noemer H2O en neemt in onze beleving meerdere vormen aan. De bekende vormen zijn vast (bevroren), vloeibaar (stromend water), en gas (waterdamp).


Daarnaast wordt er ook nog gesproken over een 4e vorm van water genaamd gestructureerd water (water in ons lichaam), hier kom ik later nog eens op terug. We weten dus dat water zich op meerdere manieren kan gedragen op onze aarde, maar wist je ook het volgende:


“Zoals water zich BUITEN jou gedraagt, zo gedraagt het zich ook IN jou”.

Lees dat nog maar eens.


Ja, water kan ook in jouw lichaam bevriezen. Ooit van een frozen shoulder gehoord? Of ken je iemand met hypermobiliteit, oftewel iemand die eigenlijk iets te “los” is en praktisch aan het verdampen is.


Stromen

Daarnaast ken je ook wel mensen die met een verwonderende souplesse door het leven bewegen, zowel fysiek als mentaal en emotioneel. De volledige manifestatie van water in de vloeibare stromende vorm. Het omarmen van de weerstand, het volledig Zijn, als het ware het surfen bovenop de vloedgolf wat ons leven is.


YIN

Het smelten van ijs, het laten stromen van water, dat is een essentieel onderdeel van yin. In de yin maak je contact met jouw water, in welke vorm dan ook. Of het nou yin in een les is, vaak bekend onder de noemer yin yoga, of dat het yin is in de vorm die bij jou past zoals het maken van muziek. Het geven van aandacht aan yin betekent direct dat je aandacht geeft aan jouw water. Het balanceren van yin en yang, het contact maken met jouw binnenkant, Your Inner Nature (YIN)…


Water, daar maak ik ook in het schrijven van dit stuk weer contact mee. Mijn water wordt weer gevoed. De inspiratie laten stromen door het oppakken van de pen, in volledigheid door mijn eigen Zijn. De evolutie heeft op een bepaalde manier plaatsgevonden waardoor wij nu dit prachtige vleespak vol met water met ons meedragen. Mogen verbinden met onszelf en elkaar, aardappelen kunnen koken, en datgeen wat frozen is misschien wel in YIN les mogen laten smelten. Zodat ook jij weer met souplesse door het leven mag bewegen, versterkt door de bevestiging “ik beweeg”.


Het verhaal over water is nog niet voorbij. In de volgende blogs gaan we wat meer de diepte in over water en de toepassingen in jouw eigen leven. Volg ons om op de hoogte te blijven wanneer het vervolg er is. In de tussentijd, geniet van jouw eigen water, voedt het, omarm het, en draag het met je mee.


Namasté (of in het Nederlands: “ik eer het water wat in jou zit, dus eer ik ook het water wat in mezelf zit. Immers wij zijn allen met elkaar verbonden”)


Nick


Telegram: @healthconnection

Instagram: @healthconnectionNL

Facebook: @healthconnectionNL

5 keer bekeken0 reacties